Partners

Stichting KPV heeft verschillende samenwerkingspartners:

ZLTO

Wij zijn een vereniging van 15.000 boeren en tuinders in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Gelderland. Wij staan voor de continuïteit van de land- en tuinbouw en de toekomst van onze leden. Vanuit de traditie en wortels die 130 jaar terug gaan. Dat doen we eigentijds door een combinatie van activiteiten. We opereren in netwerken, werken samen met andere economische sectoren, geven een slinger aan innovatieve projecten, investeren in bedrijven (participaties) en staan schouder aan schouder met onze leden en organiseren altijd de beste koop, als het gaat om een bedrijfsplan, bouwen en vergunningen, energie, water, bodem en vakkennis.

Bekijk hier de website van de ZLTO.

 

Colland

Maatschappelijke uitdagingen en technologische en ecologische ontwikkelingen beïnvloeden de agrarische en groene sector. Colland stimuleert de flexibiliteit en het verandervermogen van werkgevers en werknemers in de sector en legt verbindingen tussen en met partijen. Zo werkt Colland aan een toekomstbestendige toonaangevende arbeidsmarkt.

Colland is het samenwerkingsverband tussen fondsen en regelingen in de agrarische en groene sector.
Dit samenwerkingsverband bestaat uit:

  • BPL Pensioen Het pensioenfonds voor de gehele groene keten en aanverwante sectoren
  • Colland Arbeidsmarkt Regelingen voor scholing, ontwikkeling en arbeidsmarktprojecten
  • Stigas Begeleiding voor gezond, vitaal en veilig werken
  • SAZAS Specialist in verzuimoplossingen in de agrarische en groene sector

Bekijk hier de website van Colland.

MS Schippers

Met de slogan Passion for farming maakt de familie Schippers duidelijk waarvoor het bedrijf staat. Ze dienen de veehouder en daar gaan ze ver in. Continu ontwikkelen ze producten en diensten waarmee de boer “beter kan boeren”. Het resultaat is dat Schippers zich met 350 medewerkers, 10000 producten en 12 kantoren steeds sterker positioneert in een internationale markt. De groei van de afgelopen jaren heeft ze doen realiseren dat de mogelijkheden ongekend zijn. Ze zijn ambitieuzer dan ooit en stellen alles in het werk om de boeren nóg beter te laten boeren.

Bekijk hier de website van MS Schippers.

 

De Heus

De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de oprichting in 1911 is de onderneming van een klein regionaal bedrijf doorgegroeid naar één van de grootste spelers in de Nederlandse mengvoederindustrie. De groei in Nederland is gerealiseerd door autonome groei en overnames. Mede door de snelle uitbreiding buiten Nederland behoort De Heus inmiddels tot de top 15 van diervoederleveranciers in de wereld.

Bekijk hier de website van De Heus.

Fransen Gerrits

Fransen Gerrits BV is sinds de oprichting in 1897 uitgegroeid tot de ondernemende voerspecialist van Zuid-Nederland. Een betrokken familiebedrijf met een naam die recht doet aan de herkomst en ambities van het bedrijf: met volle kracht vooruit, maar met respect voor het verleden en de afkomst.

Het bedrijf produceert ruim 700.000 ton voer voor de varkens-, rundvee- en konijnenhouderij. Daarmee voorzien ze 1 op de 3 varkens, 1 op de 6 koeien en 1 op de 3 konijnen in hun werkgebied van voer.

Bekijk hier de website van Fransen Gerrits.

Agrifirm

Agrifirm is een coöperatie waarin zo’n 17.000 Nederlandse veehouders en telers hun krachten hebben gebundeld. Zo behalen ze maximaal inkoopvoordeel op kwalitatief hoogstaande producten als diervoeders, zaaizaden, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. En het geeft hun de slagkracht om te investeren in kennis en innovatie. Kennis die zij vertalen in praktische oplossingen voor het boerenerf. Zo dragen zij bij aan het duurzaam en succesvol telen van gewassen en houden van dieren. Kortom: een succesvolle agrarische sector en een gezonde toekomst voor ons allemaal.

Bekijk hier ie de website van Agrifirm.

Voergroep Zuid

Voergroep Zuid is een uiterst efficiënte leverancier van mengvoer en voergrondstoffen in het zuiden van ons land. Centraal in hun missie staat het realiseren van aantoonbaar meer rendement op het boerenerf. Ze noemen dat Coöperatie 3.0. Een coöperatie die geld verdient voor boeren in plaats van geld verdient aan boeren.
Kortom: een coöperatie zoals de coöperatie ooit bedoeld is. Het extra rendement kunnen de klanten gebruiken om hun landbouwbedrijven verder te ontwikkelen. Voergroep Zuid werkt praktisch, slagvaardig en efficiënt vanuit een no-nonsense organisatie. Maar vooral ook met medewerkers met passie en trots voor de sector waarin we werkzaam zijn.

Bekijk hier de website van Voergroep Zuid.