Meld je hier aan voor de Kennissessie – Wat zie je aan de slachtlijn?

 

Kennissessie – Wat zie je aan de slachtlijn?

Gezonde varkens presteren het beste. Ze groeien hard en hebben daartoe minder voer nodig. Het verzorgen van gezonde varkens gaat gemakkelijker en kost minder tijd. Dat weet iedere varkenshouder. Gezonde vleesvarkens zijn niet alleen van belang voor de varkenshouder, maar voor de hele vleesketen. Ze zorgen voor lagere kosten en een betere vleeskwaliteit.

Het belang van gezonde varkens is dus groot. Ken Wijenberg, Diergezondheid begeleider bij de Van Rooi Group, legt het tij¬dens zijn presentatie haarfijn uit. Hij vertelt hoe het proces op de slachterij verloopt en wat de impact is van een varken met afwijkingen. Wat is er te verbeteren als de gezondheid van de varkens beter is. Wat betekent dat voor de varkenshouder, de slachterij en de hele keten daarna. Tijdens de rondleiding door de slachterij zal dit nog duidelijker worden.

Steven van Colen, dierenarts bij Ceva Santé Animale, weet niet alleen hoe een gezond varken er van buiten uitziet, maar ook van binnen. Wat zijn de gevolgen van aandoeningen die var¬kens oplopen voor de organen. Heeft een varken veel last van een Mycoplasma aantasting? Wat is pleuritis nu eigenlijk en wat merkt het varken daar van? Waarom hebben longaandoe¬ningen negatieve effecten op de groei van het varken? Met een betere preventie, waartoe ook een beter klimaat hoort, zijn longaandoeningen en andere ziekten te voorkomen en kunnen de resultaten nog flink verbeteren.

 

3 december 2018 Varkenshouders en

bedrijfsleiders en

medewerkers

 

Van Rooi Meat

Roggedijk 4, Helmond

 

 

 

 

 

 

Meer informatie en aanmelden?

Meer informatie over de trainingen en het aanmeldformulier zijn via deze link te vinden.

 

Deelname aan de Kennissessie kost 50 euro. De Kennispartners maken het mogelijk om de Kennissessies gratis aan te bieden. Indien u gratis meedoet worden uw gegevens verstrekt aan de Kennispartners.

 

Graag tot ziens bij deze of een van de andere trainingen.Deel deze pagina:
Ga terug