Meld je hier aan voor de Kennissessie kraamstalmanagement: Zogen en spenen

 

Kennissessie kraamstalmanagement: Zogen en spenen

135 biggen per kraamhok per jaar verkopen. Dat betekent bij 10 rondes per jaar 13,5 biggen per worp spenen. Dit is haalbaar bij een fitte zeug die goed eet en veel melk produceert. Daarnaast vraagt het om gerichte bijvoeding van de biggen, voor een goede groei en voorbereiding op het spenen.

 

Fitte zeugen vagen om een goede voeding en verzorging tijdens de dracht. De zeug werpt dan vitale biggen die goed biest kunnen opnemen. Tijdens de zoogperiode is de voeding van de zeugen belangrijk voor een optimale biest- en melkproductie en het binnen de perken houden van het conditieverlies van de zeugen. Rick Königkrämer vertelt hoe je daar aan kunt werken met de juiste voerschema’s en het sturen op voerhoeveelheden. Hij gaat ook in op het belang van grondstofkeuze en voersamenstelling.

 

Het bijvoeren van de biggen in het kraamhok is essentieel voor een goede groei en homogene tomen bij het spenen. Daarnaast is bijvoeren noodzakelijk als voorbereiding op het speenmoment en het voorkomen van de speendip. Hoe beter de biggen vast voer hebben leren eten hoe kleiner de speendip. Leendert Amersfoort laat zien welke voeropname voor spenen gewenst is, hoeveel rendement het bijvoeren oplevert en welke toepassingen er zijn in de stal.

 

1 oktober 2018 Varkenshouders en

bedrijfsleiders en

medewerkers

Fam. Bruns

Molenvenweg 2,

Saasveld

 

2 oktober 2018 Medewerkers

 

VIC Sterksel

Vlaamseweg 17,

Sterksel

 

8 oktober 2018 Varkenshouders en

bedrijfsleiders

 

VIC Sterksel

Vlaamseweg 17,

Sterksel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie en aanmelden?

Meer informatie over de trainingen en het aanmeldformulier zijn via deze link te vinden.

Deelname aan de Kennissessie kost 50 euro. De Kennispartners maken het mogelijk om de Kennissessies gratis aan te bieden. Indien u gratis meedoet worden uw gegevens verstrekt aan de Kennispartners.

 Deel deze pagina:
Ga terug