Inschrijvingen kennissessie ‘opfokzeugen: Adaptatie en inzet’ zijn open.

Opfokzeug moet goed wennen en opgroeien

Een goede voorbereiding van een opfokzeug is het halve werk. Ze moet wennen aan andere zeugen, de mens, een voersysteem en aan de kiemen in haar omgeving. De zeugenhouder helpt haar daarbij door een goed vaccinatieschema en een goede adaptatie. Daarbij moet hij ook nog zorgen voor een goede voeding tijdens het hele traject.

 

Het adapteren (wennen) van de opfokzeugen is een heel proces. Karien Koenders, adviseur gezondheid van Topigs Norsvin vertelt hoe het hele adaptatieproces in het ideale geval in zijn werk gaat en waarom dit tijd kost. Ze legt uit waarom is er aan het einde van dit proces een ‘cooling down’ nodig is en wat de gewenste gewichtsontwikkeling is. Het inbouwen van de adaptatie in een bestaande bedrijfsstructuur is niet altijd gemakkelijk. Praktijkvoorbeelden laten zien welke mogelijkheden er zijn.

 

De voeding is de basis van een gezonde opfokzeug. Bram Jansen en Emiel Friesen van Nijssen Granico weten wat de eisen zijn aan de voersamenstelling tijdens de verschillende opfokfases. En wat de verschillen zijn in behoefte van de verschillende genetica. Ze vertellen hoe je het beste kunt werken

met de verschillende voersystemen die bij opfokzeugen in gebruik zijn. Uiteindelijk doel is een ideale gewichtsontwikkeling van de opfokzeugen. Wat levert een goede ontwikkeling en adaptatie van de opfokzeugen economisch gezien op?

Bekijk hier de uitnodiging.

 

4 juni 2018 Varkenshouders en

bedrijfsleiders en

medewerkers

 

Fam. Bruns

Molenvenweg 2,

Saasveld

 

5 juni 2018 Medewerkers

 

VIC Sterksel

Vlaamseweg 17,

Sterksel

 

18 juni 2018 Varkenshouders en

bedrijfsleiders

 

VIC Sterksel

Vlaamseweg 17,

Sterksel

 

 

Meer informatie en aanmelden?

Meer informatie over de trainingen en het aanmeldformulier zijn via deze link te vinden.

Deelname aan de Kennissessie kost 50 euro. De Kennispartners maken het mogelijk om de Kennissessies gratis aan te bieden. Indien u gratis meedoet worden uw gegevens verstrekt aan de Kennispartners.Deel deze pagina:
Ga terug