Nieuwe kennissessies in mei: Vleesvarkens: Opleggen en opstarten

Een gezonde biggenopfok is de belangrijkste voorbereiding voor een hoge groei bij de vleesvarkens. Een praktijkvoorbeeld laat zien hoe je voor een kwartje per big de grens van 1.000 gram groei in zicht krijgt. Al kan het niet zonder aangepaste voeders en overschakelmomenten bij de biggen en vleesvarkens.

Het klinkt als een utopie, maar het is niet meer dan het goed toepassen van alle basisregels uit het Handboek Varkens­houderij, zeggen de experts van MS Schippers. De HyCare aanpak staat voor schoon drinkwater, een goede ongedierte­bestrijding, consequent werken, écht goed schoonmaken en ontsmetten in combinatie met gecoate vloeren. We laten zien hoe je in de praktijk van een gangbare biggenstal een HyCare stal maakt. Met die aanpak blijven biggen gezond, zijn minder antibiotica nodig en zullen vleesvarkens harder groeien met minder voer.

Voor het bereiken van de 1.000 gram groei bij de vleesvarkens is wel een aanpak van de voeding nodig, zowel bij de vlees­varkens als de biggen. Godfried Groenland van De Heus weet alles over de voeding van gezonde biggen en vleesvarkens die heel hard groeien. Door hun veel betere gezondheid benutten die biggen en vleesvarkens het voer anders. Aanpassing van de samenstelling is nodig. Ook de overschakel momenten zijn duidelijk anders dan je gewend bent.

 

7 mei 2018 Varkenshouders en

bedrijfsleiders en

medewerkers

 

Fam. Bruns

Molenvenweg 2,

Saasveld

 

8 mei 2018 Medewerkers

 

VIC Sterksel

Vlaamseweg 17,

Sterksel

 

14 mei 2018 Varkenshouders en

bedrijfsleiders

 

VIC Sterksel

Vlaamseweg 17,

Sterksel

 

 

Meer informatie en aanmelden?

Meer informatie over de trainingen en het aanmeldformulier zijn via deze link te vinden.

Deelname aan de Kennissessie kost 50 euro. De Kennispartners maken het mogelijk om de Kennissessies gratis aan te bieden. Indien u gratis meedoet worden uw gegevens verstrekt aan de Kennispartners.

 Deel deze pagina:
Ga terug