Schrijf je hier in voor de kennissessies: Biggenopfok: Opleggen en opstarten

 

Een zorgeloze groei van de biggen na spenen, begint al in het kraamhok. Door de biggen van jongs af aan bij te voeren, leren ze vreten. Goed kijken of ze ook allemaal vreten is nodig. Ook na spenen moet je vooral goed kijken: vreten de biggen wel en hoe kan ik daar met de keuze van speenvoer wat aan doen?

Na de geboorte is een goede biestopname het eerste aan­dachtspunt in de kraamstal. Om een speendip te voorkomen komt kort daarna al het bijvoeren van de biggen om de hoek kijken. Merijn Veldkamp van Denkavit vertelt waarom bijvoeren zo belangrijk is. Welke producten zijn er: gebruik je speciale droogvoeders voor heel jonge biggen of melk en brijvoer. De techniek biedt hierbij ook oplossingen. Belangrijk is en blijft een goede voeropname, met zo min mogelijk spreiding in de opname.

De overgang bij spenen blijft een belangrijk moment. Wel kun je ervoor zorgen dat dit zo vloeiend mogelijk verloopt. Geert Wouters en Jan van Haperen, experts van Fransen Ger­rits (Zuid) en Marcel Schennink van Agruniek Rijnvallei (Noord) vertellen wat er gebeurt bij de overgang van zuigen naar vast voer. Hoe kun je daar met de keuze van speenvoer op inspe­len. Door goed te kijken naar de biggen, kun je veel zien: is het klimaat in de biggenopfok wel goed, hoe gaat het met de voer- en wateropname? Met gericht voeren kun je goed stu­ren. Door te kijken wat het dier nodig heeft, krijg je maatwerk.

3 april 2018 Medewerkers

 

VIC Sterksel

Vlaamseweg 17,

Sterksel

 

9 april 2018 Varkenshouders en

bedrijfsleiders en

medewerkers

Denkavit Pig Farm

Gruttoweg 8,

Stroe

 

16 april 2018 Varkenshouders en

bedrijfsleiders

 

VIC Sterksel

Vlaamseweg 17,

Sterksel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie en aanmelden?

Meer informatie over de trainingen en het aanmeldformulier zijn via deze link te vinden.

 

Deelname aan de Kennissessie kost 50 euro. De Kennispartners maken het mogelijk om de Kennissessies gratis aan te bieden. Indien u gratis meedoet worden uw gegevens verstrekt aan de Kennispartners.Deel deze pagina:
Ga terug