Meld je hier aan voor de kennissessie kraamstalmanagement: Werpen

De geboorte is het meest cruciale moment in het leven van de big. Daarom is een goed voorbereid kraamhok noodzakelijk, net als een goede verdeling van de biestopname. Daarmee zet de big een eerste stap naar het ontwikkelen van het immuunsysteem en een probleemloos leven.

Het klaarmaken van het kraamhok voor de geboorte is nog niet zo gemakkelijk. Het biggennest moet warm zijn, maar de zeug vraagt om verkoeling. Maar weet u ook wat er in uw kraamstal beter kan? Anouk van Spronsen van Vereijken Hooijer zet verschillende succesfactoren uiteen en laat zien welke invloed een optimale omgeving heeft op de uitval bij de biggen.

Direct na de geboorte dient de big in staat te zijn zich te we­ren tegen de ‘buitenwereld’. Niet alleen het biestmanagement is dan belangrijk, de ontwikkeling van de weerstand begint al vroeg tijdens de dracht, weet Anke Verhaegen van Zoëtis. En welke invloed hebben de handelingen in het kraamhok eigenlijk?

Er zijn veel factoren die invloed hebben op de bigvitaliteit. Moment van overleggen, consequent split-suckling gebrui­ken, enzovoort. Nienke Dirx laat zien wat de belangrijkste succesfactoren zijn voor het reduceren van de biggenuitval tijdens de zoogperiode zoals die uit een enquête naar bigvitaliteit op ruim 70 praktijkbedrijven naar voren komen.

Bekijk hier de uitnodiging.

 

12 maart 2018 Varkenshouders en

bedrijfsleiders en

medewerkers

Fam. Bruns

Molenvenweg 2,

Saasveld

 

13 maart 2018 Medewerkers

 

VIC Sterksel

Vlaamseweg 17,

Sterksel

 

26 maart 2018 Varkenshouders en

bedrijfsleiders

 

VIC Sterksel

Vlaamseweg 17,

Sterksel

 

Meer informatie en aanmelden?

Meer informatie over de trainingen en het aanmeldformulier zijn via deze link te vinden.

Deelname aan de Kennissessie kost 50 euro. De Kennispartners maken het mogelijk om de Kennissessies gratis aan te bieden. Indien u gratis meedoet worden uw gegevens verstrekt aan de Kennispartners.

Klik hier om je aan te melden.Deel deze pagina:
Ga terug