Aanmelden kan hier!

 

Kennissessie Dekmanagement: Vruchtbaarheid

De vitaliteit van een toom biggen wordt al grotendeels bepaald in de inseminatiestal. De voeding van de zeugen na spenen speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van een uniforme toom vitale biggen. De tweede belangrijke factor is een goede berigheidsstimulatie en het precies op het juiste moment insemineren van de zeug.

 

Tijdens de paar dagen van spenen tot insemineren speelt de voeding van de zeug een belangrijke rol voor de uniformiteit en vitaliteit van de biggen die 115 dagen later worden geboren. Jos Michels of Michiel Stoutjesdijk van Agrifirm vertellen wat de toegevoegde waarde is van flushen in deze periode. Ze gaan in op de beste voersamenstelling qua energie, eiwit en structuur. Met extra aandacht voor de tweede worpszeugen. Hoe verloopt het proces van follikelgroei en hoe kun je hier met voeding nog op sturen, waardoor je de bigvitaliteit kunt verbeteren.

 

Voor optimale resultaten van het insemineren is het van belang om de cyclus van de zeug en de hormoonhuishouding goed te kennen. Anton Oudenampsen van Varkens KI Nederland legt het uit. Hoe en hoe vaak is beerstimulatie nodig en hoe weet je wat het juiste inseminatiemanagement is, komt uitgebreid ter sprake. Net als de rol van goed insemineren op het juiste moment voor de bigvitaliteit. Hij laat ook zien hoe je met behulp van kengetallen je inseminatiemanagement kunt verbeteren en controleren.

Bekijk hier de uitnodiging.

15 januari 2018 Varkenshouders en bedrijfsleiders en medewerkers René en Els Bruns, Molenvenweg 2, Saasveld
22 januari 2018 Varkenshouders en bedrijfsleiders VIC Sterksel, Vlaamseweg 17, Sterksel
23 januari 2018 Medewerkers VIC Sterksel Vlaamseweg 17, Sterksel
30 januari 2018 Varkenshouders, bedrijfsleiders en medewerkers Agrifirm Landgoedlaan 20, Apeldoorn

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden kan via onderstaande links:

Graag tot ziens bij deze of een van de andere trainingen.Deel deze pagina:
Ga terug