Schrijf je hier in voor de kennissessie ’56 biggen in 4 worpen’

 

De nieuwe TN70-zeugenlijn kan mooie uniforme tomen, vitale biggen werpen. Dat vraagt van de zeugenhouder wel een ander management en voeding, te beginnen bij de opfok van de gelten. Tijdens de dracht en in het kraamhok moet die andere aanpak doorgaan. Dan kunnen de zeugen 56 vitale biggen in vier worpen produceren.

De TN70 is een vleesrijke zeugenlijn. Wilfried te Bogt van Topigs Norsvin vertelt over het belang van de ideale gewichts­ontwikkeling en spekdikte tijdens de opfok. En hoe je zorgt voor optimale gewichten en spekdiktes tijdens de volgende worpen. Wat zijn de behoeftes van de zeugen. Tijdens de in­teractieve presentatie krijgen de deelnemers handvatten mee hoe ze dat op hun eigen bedrijf kunnen sturen.

Aan de hand van allerlei voermonsters geeft Albert Timmer­man inzicht in de voergrondstoffen en het belang van het schonen van granen. Hij laat zien op welke punten een TN70 behoefte aan een andere voersamenstelling, ten opzichte van andere zeugenlijnen. Waarom is bij de hoogproductie­ve, vleesrijke zeugen de kans op fouten groter en komt het management steeds preciezer? Waarbij de vleesrijke zeugen ruimte bieden voor een betere voederconversie van de zeug en haar nakomelingen.

Bekijk hier de uitnodiging.

 

9 januari 2018 Medewerkers Topigs Norsvin, Helvoirtseweg 227, Vught

 

 

Aanmelden kan via onderstaande link:

Graag tot ziens bij deze of een van de andere trainingen.Deel deze pagina:
Ga terug