Geef je hier op voor de kennissessie ‘Bewust goed vaccineren, hoe doe je dat?’

Vaccineren kost tijd en geld. Het zou mooi zijn als het zonder vaccins zou kunnen. Dat lukt helaas niet, zelfs op een SPFbedrijf zijn nog vaccinaties nodig. Wel moet je goed kiezen welke vaccinaties je op jouw bedrijf nodig hebt. En als je vaccineert moet je het goed doen, zodat de inspanning niet voor niets is.

 

Wil je optimale resultaten behalen met vaccineren, dan moet je weten hoe vaccins werken. Wat gebeurt er in het varken met het vaccin? Waarom is het varken dan minder vatbaar voor ziekten? Sonja Agten, dierenarts bij MSD Animal Health legt het uit. Ze vertelt ook waarom biggen genoeg biest moeten drinken en waarom je op de hygiëne moet blijven letten.

 

In de praktijk vaccineer je niet alleen om te voorkomen dat varkens op je eigen bedrijf ziek worden, zegt varkensarts Emile Gijsen, van Varkensartsen Zuid. Je doet het ook voor je afnemers. Daarbij zorgt vaccineren vaak voor een hogere groei en/of lagere voederconversie. De kosten van het vaccin kun je dan dubbel en dwars terugverdienen.

 

11 december 2017 Medewerkers

 

VIC Sterksel

Vlaamseweg 17, Sterksel

 

18 december 2017 Varkenshouders en

Bedrijfsleiders

 

VIC Sterksel

Vlaamseweg 17, Sterksel

19 december 2017

 

Varkenshouders/

bedrijfsleiders en

medewerkers

Familie Bruns,

Molenvenweg 2,

Saasveld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier de uitnodiging.

Aanmelden kan via onderstaande links:

Graag tot ziens bij deze of een van de andere trainingen.

 Deel deze pagina:
Ga terug