Schrijf je nu in voor de kennissessie optimaliseer huisvesting en voeding.

 

Een uniforme toom en een hoger geboortegewicht zorgen ervoor dat de toename van de toomgrootte en de bigoverleving gelijke tred houden. Welke maatregelen kun je hiertoe nemen in de opfok en de het optimaliseren van je eigen groepshuisvesting? Wat is de optimale voeding tijdens de dracht? Wat vertellen de zeugen met hun gedrag en gezondheid?

 

De behoefte van de zeug tijdens de dracht varieert. Erwin Ros en Ruud de Groot van Agrifirm vertellen hoe je daar het beste op in kunt spelen en daarmee het geboortegewicht kunt sturen. Een bijzondere plek nemen daarbij de jonge zeugen in. In bestaande stallen is de groepshuisvesting niet altijd ideaal. Arno van Brandenburg van Nedap laat zien wat je kunt aanpassen. Startpunt voor goede resultaten en hoge geboortegewichten ligt bij de gelten. Bij het aanleren, socialiseren en het introduceren in de groep.

 

De zeugen zelf kunnen volgens Anita Hoofs van Wageningen Livestock Research van alles aan de zeugenhouder ‘vertellen’. Wat vertellen de klauwen of bijvoorbeeld zaken als klingbijten of andere aspecten over het welzijn en de levensduur van de zeug? Waar kun je nog meer op letten en hoe zorg je dat de dracht standhoudt?

 

9 oktober 2017 Mederwerkers VIC Sterksel
Vlaamseweg 17,
Sterksel
10 oktober 2017 Varkenshouders/bedrijfsleiders en medewerkers Familie Bruns,
Molenvenweg 2,
Saasveld
11 oktober 2017 Varkenshouders en bedrijfsleiders VIC Sterksel
Vlaamseweg 17,
Sterksel

 

Bekijk hier de uitnodiging.

Aanmelden kan via onderstaande links:

 

Graag tot ziens bij deze of een van de andere trainingen.Deel deze pagina:
Ga terug