Inschrijving kennissessie ‘Haal meer uit je fokmateriaal’ geopend.

 

Ieder jaar stroomt ongeveer 45 procent nieuwe gelten de zeugenstapel in. Die gelten moeten dus in staat zijn om het productieniveau te blijven verhogen. Dat lukt niet met geltjes die direct na aankomst worden gedekt, tussen de vleesvarkens of oude zeugen moeten opgroeien, zonder adaptatie en eigen voer.

 

Een van de cruciale fases in het leven van een gelt is de opfok­fase van 10 weken tot 6 maanden. Marion Kluivers van Wage­ningen Livestock Research vertelt over de aandachtspunten in deze fase, Jan Fledderus/Frank Haanschoten van ForFarmers delen hun kennis over de specifieke voedingsbehoefte van de opfokzeugen en Arno van Brandenburg van Nedap gaat in op de techniek en dataverzameling tijdens de opfokfase.

 

De adaptatie en instroom van de opfokzeugen is de volgende belangrijke stap die de drie experts belichten. Belangrijk is bijvoorbeeld het wennen aan het voersysteem en de wijze van groepshuisvesting. Net als de voeding tijdens de eerste dracht en de gewichtsontwikkeling.

Na de instroom van de gelten is het volgens de experts niet gedaan. De voorbereiding voor de eerste worp en de voeding bepalen hoe goed de conditie is na de eerste worp. Gegevens over de gewichtsontwikkeling helpen bij het optimaal voeren van de dieren en goede resultaten bij de volgende worpen.

 

18 september 2017 Mederwerkers VIC Sterksel, Vlaamseweg 17, Sterksel
25 september 2017 Varkenshouders en bedrijfsleiders VIC Sterksel, Vlaamseweg 17, Sterksel
26 september 2017 Varkenshouders, bedrijfsleiders en medewerkers  Familie Bruns, Molenvenweg 2, Saasveld

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier de uitnodiging.

Aanmelden kan via onderstaande links:

Graag tot ziens bij deze of een van de andere trainingen.

 Deel deze pagina:
Ga terug